Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1129
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 88
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1134
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2346
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2425
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1129
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 88
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1134
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2346
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2425
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
Składniki
Dynię pokroić na kawałki, usunąć wlókna i pestki. Imbir i cebulę obrać, pokroić na duże kawałki.
Oliwę podgrzać w garnku. Poddusić w nim przez chwilę dynię, cebulę i imbir. Posypać curry. Wlać wywar. Dodać konfiturę i całość gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
Wlać 60ml śmietany i sok pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać udekorowaną resztą śmietany i olejem z pestek dyni. Smacznego :)