Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 896
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12708
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 896
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12708
Składniki
Dynię pokroić na kawałki, usunąć wlókna i pestki. Imbir i cebulę obrać, pokroić na duże kawałki.
Oliwę podgrzać w garnku. Poddusić w nim przez chwilę dynię, cebulę i imbir. Posypać curry. Wlać wywar. Dodać konfiturę i całość gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
Wlać 60ml śmietany i sok pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać udekorowaną resztą śmietany i olejem z pestek dyni. Smacznego :)