Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29700
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2229
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29700
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2229
Składniki
Dynię pokroić na kawałki, usunąć wlókna i pestki. Imbir i cebulę obrać, pokroić na duże kawałki.
Oliwę podgrzać w garnku. Poddusić w nim przez chwilę dynię, cebulę i imbir. Posypać curry. Wlać wywar. Dodać konfiturę i całość gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
Wlać 60ml śmietany i sok pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać udekorowaną resztą śmietany i olejem z pestek dyni. Smacznego :)