Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa naturalnie gęsta, bez mąki, mleka i śmietany. Możecie ją zrobić bardziej lub mniej pikantną, wtedy będzie idealna dla dzieci.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7963
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 256
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2151
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7963
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 256
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2151
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Składniki
Marchew i dynię kroimy w niedużą kostkę. Czosnek i szalotki szatkujemy, przekładamy do saganka. Dodajemy masło, olej, sproszkowany imbir, kurkumę z chili i kardamonem. Wszystko mieszając. smażymy 1-2 minuty. Wsypujemy pokrojone warzywa, mieszamy, zalewamy gorącą wodą i sokiem pomarańczowym. Płynu powinno być ok. 2 cm nad warzywami. Przykrywamy i gotujemy ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy kawałki kandyzowanego imbiru. W miarę gotowania możemy uzupełniać płyn. Przelewamy na talerze i posypujemy pestkami dyni.