Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa naturalnie gęsta, bez mąki, mleka i śmietany. Możecie ją zrobić bardziej lub mniej pikantną, wtedy będzie idealna dla dzieci.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Marchew i dynię kroimy w niedużą kostkę. Czosnek i szalotki szatkujemy, przekładamy do saganka. Dodajemy masło, olej, sproszkowany imbir, kurkumę z chili i kardamonem. Wszystko mieszając. smażymy 1-2 minuty. Wsypujemy pokrojone warzywa, mieszamy, zalewamy gorącą wodą i sokiem pomarańczowym. Płynu powinno być ok. 2 cm nad warzywami. Przykrywamy i gotujemy ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy kawałki kandyzowanego imbiru. W miarę gotowania możemy uzupełniać płyn. Przelewamy na talerze i posypujemy pestkami dyni.