Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa naturalnie gęsta, bez mąki, mleka i śmietany. Możecie ją zrobić bardziej lub mniej pikantną, wtedy będzie idealna dla dzieci.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 579
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2180
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 156
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 579
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2180
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 156
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Składniki
Marchew i dynię kroimy w niedużą kostkę. Czosnek i szalotki szatkujemy, przekładamy do saganka. Dodajemy masło, olej, sproszkowany imbir, kurkumę z chili i kardamonem. Wszystko mieszając. smażymy 1-2 minuty. Wsypujemy pokrojone warzywa, mieszamy, zalewamy gorącą wodą i sokiem pomarańczowym. Płynu powinno być ok. 2 cm nad warzywami. Przykrywamy i gotujemy ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy kawałki kandyzowanego imbiru. W miarę gotowania możemy uzupełniać płyn. Przelewamy na talerze i posypujemy pestkami dyni.