Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 113

Dodano:

Odsłon: 300

Błyskawiczna fasolówka dla 2 osób.

Składniki

  • ok. 1,5l wody
  • 1 marchewka
  • 3 małe ziemniaki
  • ok. 120g białej ugotowanej fasoli (pół puszki)
  • 1/2 kostki rosołowej "Bulion na żeberkach"
  • pieprz czarny, majeranek, bazylia, cukier
  • łyżka oleju
  • kawałek ok. 10cm kiełbasy swojskiej
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną marchewką.

    2. Następnie wrzucić kiełbasę z marchewką do garnka i zalać ok 1,5l wrzątku. Dodać 1/2 kostki rosołowej, pół łyżeczki cukru oraz majeranek, pieprz i bazylię i gotować ok 5min.

    3. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować kolejne 10min.

    4. Na koniec dodać ugotowaną fasolę i podgotować jeszcze chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń