Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych zimowych zup!
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 345
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 417
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 811
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 345
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 417
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 811
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc. Potem wstawiłam ją do garnka z boczkiem, zielem, liściem i łyżeczką kuminu. Gotowałam godzinę.
Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Gotowałam do miękkości- z ponownym zagotowaniem zupy potrwa to około 30 minut.
Zagęszczanie: Odjęłam część zupy i zmalaksowałam- zupa będzie kremowa i gęsta. Doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem. Część boczku skroiłam i dodałam do zupy, resztę można zjeść jeszcze ciepłą na kanapkach.
Smacznego :)