Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych zimowych zup!
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 408
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 217
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 8
To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewan...
Odsłon: 32
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 408
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 217
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 8
To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewan...
Odsłon: 32
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc. Potem wstawiłam ją do garnka z boczkiem, zielem, liściem i łyżeczką kuminu. Gotowałam godzinę.
Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Gotowałam do miękkości- z ponownym zagotowaniem zupy potrwa to około 30 minut.
Zagęszczanie: Odjęłam część zupy i zmalaksowałam- zupa będzie kremowa i gęsta. Doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem. Część boczku skroiłam i dodałam do zupy, resztę można zjeść jeszcze ciepłą na kanapkach.
Smacznego :)