Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych zimowych zup!
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc. Potem wstawiłam ją do garnka z boczkiem, zielem, liściem i łyżeczką kuminu. Gotowałam godzinę.
Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Gotowałam do miękkości- z ponownym zagotowaniem zupy potrwa to około 30 minut.
Zagęszczanie: Odjęłam część zupy i zmalaksowałam- zupa będzie kremowa i gęsta. Doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem. Część boczku skroiłam i dodałam do zupy, resztę można zjeść jeszcze ciepłą na kanapkach.
Smacznego :)