Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych zimowych zup!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12685
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12685
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc. Potem wstawiłam ją do garnka z boczkiem, zielem, liściem i łyżeczką kuminu. Gotowałam godzinę.
Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Gotowałam do miękkości- z ponownym zagotowaniem zupy potrwa to około 30 minut.
Zagęszczanie: Odjęłam część zupy i zmalaksowałam- zupa będzie kremowa i gęsta. Doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem. Część boczku skroiłam i dodałam do zupy, resztę można zjeść jeszcze ciepłą na kanapkach.
Smacznego :)