Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa z dodatkiem papryki, która nadaje nam walory smakowe i sprawia, że zupa jest pyszna.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Składniki
1. Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny.
2. Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut.
3. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do fasoli.
4. Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy.
5. Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie.
6. Dodać przecier.
7. Doprawić solą oraz papryką.
8. Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy.
9. Zupa gotowa. 10. Smacznego