Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa z papryką

Zupa fasolowa z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 175

Zupa fasolowa z dodatkiem papryki, która nadaje nam walory smakowe i sprawia, że zupa jest pyszna.

Składniki

  • 50 dag fasoli
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • Wywar rosołowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ½ szk. śmietany 18 %
  • 2 papryki czerwone
  • Papryka ostra
  • Przecier pomidorowy 200 ml
  • Sól
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny.

  2. 2. Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut.

  3. 3. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do fasoli.

  4. 4. Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy.

  5. 5. Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie.

  6. 6. Dodać przecier.

  7. 7. Doprawić solą oraz papryką.

  8. 8. Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy.

  9. 9. Zupa gotowa.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń