Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa z dodatkiem papryki, która nadaje nam walory smakowe i sprawia, że zupa jest pyszna.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 43
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1184
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35050
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 43
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1184
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35050
Składniki
1. Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny.
2. Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut.
3. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do fasoli.
4. Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy.
5. Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie.
6. Dodać przecier.
7. Doprawić solą oraz papryką.
8. Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy.
9. Zupa gotowa. 10. Smacznego