Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to zupa w wersji bezmięsnej, soczewica zagęszcza, dzięki czemu danie jest treściwe i sycące
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2798
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2798
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3367
Składniki
1. fasolę wypłukać, namoczyc w zimnej wodzie na kilka godzin, 2. namoczoną fasolę gotować w wodzie, w której się moczyła, kiedy fasola zmięknie, dodać pokrojone ziemniaki, marchew, selery, por oraz liśc laurowy, cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać do zupy, doprawić solą i ziarenkami smaku, gotować na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodać soczewicę, gotować jeszcze ok 20 min, dodać majeranek, doprawić finalnie, na koniec dodać posiekaną natkę smacznego