Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to zupa w wersji bezmięsnej, soczewica zagęszcza, dzięki czemu danie jest treściwe i sycące
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 817
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4746
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 817
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8901
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4746
Składniki
1. fasolę wypłukać, namoczyc w zimnej wodzie na kilka godzin, 2. namoczoną fasolę gotować w wodzie, w której się moczyła, kiedy fasola zmięknie, dodać pokrojone ziemniaki, marchew, selery, por oraz liśc laurowy, cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać do zupy, doprawić solą i ziarenkami smaku, gotować na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodać soczewicę, gotować jeszcze ok 20 min, dodać majeranek, doprawić finalnie, na koniec dodać posiekaną natkę smacznego