Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam po przepis który czeka już na blogu specjalnie dla państwa zupka fasolowa jak za czasów mojego dzieciństwa
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6074
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6074
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcje oraz suszona włoszczyznę i kolorowa fasolę, podczas gotowania na wolnym ogniu dodać przyprawę uniwersalną, marchew pokrojoną dowolnie oraz ziela angielskie i liść laurowy. Całość gotować na wolnym ogniu do czasu aż fasola zacznie robić się miękka
Jak już dodana fasola jest prawie miękka wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liście pora, gotować do miękkości ziemniaków a następnie wsypać majeranek i gotować do czasu przygotowania mąki zapalanej
Zasmażkę rozprowadzić z wywarem od zupy, wlać do wywaru wtedy gdy już ziemniaki są miękkie, szybkim ruchem łyżki zamieszać aby nie było kluchów pogotować a następnie dodać natkę pietruszki a na koniec świeżo zmielony pieprz naturalny