Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i sycący pomysł na obiad.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2861
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 439
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2431
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2861
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 439
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2431
Składniki
Mięso mielone podsmażyć na patelni z rozgrzanymi 2 łyżkami smalcu. Dodać paprykę w proszku, sól, pieprz i majeranek do smaku. Smażyć ok 7 min na średnim ogniu. Wyłączyć i odstawić. W rondlu na reszcie smalcu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.Dodać potartą na grubych oczkach marchew i plastry oraz. Wlać bulion, dodać ryż i gotować do miękkości ryżu. Dodać pokrojoną kapustę i gotować do miękkości kapusty. Dodać podsmażone mięso i przegotować. Dodać koncentrat pomidorowy i gotować ok. 5 min. Dodać zahartowaną śmietanę i chwilę gotować. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki i zagotować. Zupę podawać w miseczkach.
Do zupy można też dodać ziemniaki. W takim przypadku drobno pokrojone ziemniaki wsypujemy razem z kapustą.