Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i sycący pomysł na obiad.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 579
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 579
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Składniki
Mięso mielone podsmażyć na patelni z rozgrzanymi 2 łyżkami smalcu. Dodać paprykę w proszku, sól, pieprz i majeranek do smaku. Smażyć ok 7 min na średnim ogniu. Wyłączyć i odstawić. W rondlu na reszcie smalcu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.Dodać potartą na grubych oczkach marchew i plastry oraz. Wlać bulion, dodać ryż i gotować do miękkości ryżu. Dodać pokrojoną kapustę i gotować do miękkości kapusty. Dodać podsmażone mięso i przegotować. Dodać koncentrat pomidorowy i gotować ok. 5 min. Dodać zahartowaną śmietanę i chwilę gotować. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki i zagotować. Zupę podawać w miseczkach.
Do zupy można też dodać ziemniaki. W takim przypadku drobno pokrojone ziemniaki wsypujemy razem z kapustą.