Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przychodzą takie dni, że nie ma się ochoty za długo czasu spędzać w kuchni, albo gdy zwyczajnie brakuje czasu, jednak coś trzeba zjeść, wtedy z pomocą przychodzą gotowe dania. Ja w takich sytuacjach sięgam po mrożonki, które zachowują najwięcej wartości odżywczych. Dzisiaj jedno z takich, oczywiście wzbogacona własnymi dodatkami. Zapraszam na zupę grzybową, sprawdzony przepis mojej Teściowej, a wiec tym bardziej musi być dobra :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 431
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 431
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Masło rozgrzać w dużym garnku, dodać ziemniaki i zalać wodą. Gotować przez ok. 10 min. Następnie wsypać mrożonkę, dolać wodę i gotować wg opisu na opakowaniu. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec gotowania roztrzepać śmietankę z mąką i wlać do zupy mocno mieszając, aby nie powstały grudki. Zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)