Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza zupa przygotowana jest z przepisu mojej babci. Grzybowa z dodatkiem rozbełtanego jajka , wyszła bardzo smaczna i aromatyczna.
garnek, patelnia, nóż, widelec, sitko,
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 92
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 175
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6026
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3407
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17813
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 92
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 175
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6026
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3407
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17813
Składniki
Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy zeszklić obraną, pokrojoną w kostkę cebulę , dodać opłukane pokrojone grzyby ( u mnie mrożone więc najpierw grzyby rozmrozić i odsączyć na sitku ) smażyć co trochę mieszając przez ok. 5 minuty. Przełożyć do garnka wlać bulion i gotować na średnim ogniu palnika dodając obraną całą cebulę , obrane opłukane jarzyny, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować około 20 minut , następnie dodać obrane pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości warzyw i ziemniaków. Wyjąc ugotowane jarzyny rozgnieść widelcem i ponownie włożyć do zupy. W kubku rozbełtać jajka wlać do gotującej się zupy cały czas mieszając. Zupę doprawić przyprawą uniwersalną , następnie zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Doprowadzić do zagotowania. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie. Podawać z świeżym pieczywem. Hartownie śmietany; Śmietanę połączyć z niewielką ilością gorącego bulionu wymieszać, a dopiero potem wlać do całej zupy.