Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa z łazankami smakuje nie tylko w święta. Możemy ją gotować wtedy kiedy ona smakuje nam najbardziej, zimą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8583
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1252
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10236
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4651
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8583
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1252
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10236
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4651
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 717
Składniki
Grzyby płuczemy w zimnej wodzie i moczymy je do zmięknięcia. Grzyby gotujemy 15-20 minut, w pół litrze wody w której się moczyły. Do gotującego wywaru z grzybami dodajemy bulion lub rosół, pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy około pół godziny od momentu wrzenia.
Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. W między czasie gotujemy makaron łazanki według instrukcji która znajduje się na opakowaniu. Zupę zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z łazankami, możemy posypać natką pietruszki. Smacznego!!!