Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa z makaronem łazanki.

Zupa grzybowa z makaronem łazanki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25619

Dodano:

Odsłon: 1246

Zupa grzybowa z łazankami smakuje nie tylko w święta. Możemy ją gotować wtedy kiedy ona smakuje nam najbardziej, zimą.

Składniki

  • 1,5 litra rosołu lub bulionu warzywnego
  • suszone grzyby leśne 4 dag
  • marchew z rosołu 1 szt.
  • makaron łazanki 20 dag
  • śmietana 30% 100 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa grzybowa z makaronem łazanki.

Przygotowanie

  1. Grzyby płuczemy w zimnej wodzie i moczymy je do zmięknięcia. Grzyby gotujemy 15-20 minut, w pół litrze wody w której się moczyły. Do gotującego wywaru z grzybami dodajemy bulion lub rosół, pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy około pół godziny od momentu wrzenia.

  2. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. W między czasie gotujemy makaron łazanki według instrukcji która znajduje się na opakowaniu. Zupę zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z łazankami, możemy posypać natką pietruszki.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń