Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa grzybowa z podgrzybków zebranych w lesie. Podczas gotowania jej cudowny aromat roznosi się po całym domu. Świetnie smakuje podana z makaronem, kromką chleba, groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 55
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 301
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2453
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4417
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 55
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 301
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2453
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4417
Składniki
Grzyby płuczemy pod wodą, odsączamy na ręczniku papierowym i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone grzyby. Smażymy do zarumienienia.
Grzyby przekładamy do garnka, zalewamy je bulionem i krótko gotujemy. Następnie doprawiamy zupę solą i pieprzem, dodajemy słodką śmietankę.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
Gorącą zupę grzybową podajemy z makaronem, grzankami lub groszkiem ptysiowym.