Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i pełna smacznych kąsków zupa gulaszowa z pęczakiem i ziemniakami
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10266
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2086
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 79
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10266
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2086
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 79
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, włożyć do miski i obtoczyć w przyprawach (papryki i pieprz). Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu, dodać cebulę i lekko przesmażyć. Następnie dodać czosnek i paprykę i smażyć całość ok 10 minut aż się papryka lekko zarumieni i zacznie karmelizować, przełożyć do garnka na zupę.
Na patelnię dodać 2 łyżkę tłuszczu i włożyć mięso. Smażyć aż z mięsa odparuje cały płyn. Na patelnię wlać wino, chwilę mieszać, żeby alkohol odparował i przełożyć do garnka. Patelnię zalać pół szklanki wody, zeskrobać wszystkie soki i przelać do garnka. Dodać 2 litry wody, liśc laurowy i ziele angielskie,przepłukany pęczak i marchewkę. Całość gotować pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso zmięknie - ok 2 godziny.W razie potrzeby dolewać wodę. Po ok 1 godzinie dodać przecier pomidorowy. Ziemniaki pokroić w kostkę i jak mięso już będzie miękki dorzucić ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Zupę dobrze posolić. Podawać z natką pietruszki.