Do góry

Zupy Przepis na:

zupa gulaszowa

zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 305

Dodano:

Odsłon: 18245

bardzo smaczna

Składniki

  • szynka wieprzowa, 600 g
  • duża cebula, 1 szt
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • ziemniaki, 2 -3 sztuki
  • pieczarki, 20 dag
  • sól, pieprz, kminek, magi, wegeta, papryka słodka, papryka ostra, do smaku
  • liść laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 4 szt
  • koncentrat pomidorowy, 1-2 łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
zupa gulaszowa

Przygotowanie

  1. Mięso umyć pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć , zalać wodą, dodać sól, listek i ziele angielskie dusić na wolnym ogniu. Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć i dodać do gotującego się mięsa. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, paprykę w kostkę lub paski, podsmażyć i dodać gdy mięso będzie prawie miękkie. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować wszystko razem aż do miękkości ziemniaka. Na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, paprykę chili , magi, pieprz, i kminek i słodką paprykę. Zupę można lekko zaciągnąć zawiesiną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń