Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa Ewy Wachowicz nawiązuje do tradycyjnego dania kuchni węgierskiej. Jest nieco pikantna, mocno paprykowo-pomidorowa. Będzie stanowić idealny obiad w chłodniejsze, deszczowe dni. Wspaniale rozgrzewa, a dodatkowo jest pożywna. Nie ma potrzeby przyrządzania drugiego dania! Z powodzeniem też możesz przygotować więcej tej pysznej zupy i podać ją w dniu następnym.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3864
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3864
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Mięso umyj i pokrój w kostkę gulaszową. W garnku o grubym dnie roztop smalec. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dołóż czosnek i smaż przez minutę, a następnie wsyp paprykę w proszku i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty. Dołóż mięso i podsmaż je do zrumienienia. Podlej je winem i zredukuj całkowicie.
Wlej bulion i dodaj liść laurowy oraz kminek. Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Odciśnij pestki i sok. Dodaj je do zupy. Garnek przykryj i gotuj przez ok. 30 minut.
Ziemniaki obierz, a papryki oczyść z gniazda nasiennego. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj zupę do miękkości wszystkich warzyw. Zupę gulaszową Ewy Wachowicz podawaj na ciepło. źródło: ewawachowicz.pl