Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa Ewy Wachowicz nawiązuje do tradycyjnego dania kuchni węgierskiej. Jest nieco pikantna, mocno paprykowo-pomidorowa. Będzie stanowić idealny obiad w chłodniejsze, deszczowe dni. Wspaniale rozgrzewa, a dodatkowo jest pożywna. Nie ma potrzeby przyrządzania drugiego dania! Z powodzeniem też możesz przygotować więcej tej pysznej zupy i podać ją w dniu następnym.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 170
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 223
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 170
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 223
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Mięso umyj i pokrój w kostkę gulaszową. W garnku o grubym dnie roztop smalec. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dołóż czosnek i smaż przez minutę, a następnie wsyp paprykę w proszku i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty. Dołóż mięso i podsmaż je do zrumienienia. Podlej je winem i zredukuj całkowicie.
Wlej bulion i dodaj liść laurowy oraz kminek. Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Odciśnij pestki i sok. Dodaj je do zupy. Garnek przykryj i gotuj przez ok. 30 minut.
Ziemniaki obierz, a papryki oczyść z gniazda nasiennego. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj zupę do miękkości wszystkich warzyw. Zupę gulaszową Ewy Wachowicz podawaj na ciepło. źródło: ewawachowicz.pl