Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa Ewy Wachowicz nawiązuje do tradycyjnego dania kuchni węgierskiej. Jest nieco pikantna, mocno paprykowo-pomidorowa. Będzie stanowić idealny obiad w chłodniejsze, deszczowe dni. Wspaniale rozgrzewa, a dodatkowo jest pożywna. Nie ma potrzeby przyrządzania drugiego dania! Z powodzeniem też możesz przygotować więcej tej pysznej zupy i podać ją w dniu następnym.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 765
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 765
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Mięso umyj i pokrój w kostkę gulaszową. W garnku o grubym dnie roztop smalec. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dołóż czosnek i smaż przez minutę, a następnie wsyp paprykę w proszku i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty. Dołóż mięso i podsmaż je do zrumienienia. Podlej je winem i zredukuj całkowicie.
Wlej bulion i dodaj liść laurowy oraz kminek. Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Odciśnij pestki i sok. Dodaj je do zupy. Garnek przykryj i gotuj przez ok. 30 minut.
Ziemniaki obierz, a papryki oczyść z gniazda nasiennego. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj zupę do miękkości wszystkich warzyw. Zupę gulaszową Ewy Wachowicz podawaj na ciepło. źródło: ewawachowicz.pl