Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa Ewy Wachowicz nawiązuje do tradycyjnego dania kuchni węgierskiej. Jest nieco pikantna, mocno paprykowo-pomidorowa. Będzie stanowić idealny obiad w chłodniejsze, deszczowe dni. Wspaniale rozgrzewa, a dodatkowo jest pożywna. Nie ma potrzeby przyrządzania drugiego dania! Z powodzeniem też możesz przygotować więcej tej pysznej zupy i podać ją w dniu następnym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Mięso umyj i pokrój w kostkę gulaszową. W garnku o grubym dnie roztop smalec. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dołóż czosnek i smaż przez minutę, a następnie wsyp paprykę w proszku i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty. Dołóż mięso i podsmaż je do zrumienienia. Podlej je winem i zredukuj całkowicie.
Wlej bulion i dodaj liść laurowy oraz kminek. Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Odciśnij pestki i sok. Dodaj je do zupy. Garnek przykryj i gotuj przez ok. 30 minut.
Ziemniaki obierz, a papryki oczyść z gniazda nasiennego. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj zupę do miękkości wszystkich warzyw. Zupę gulaszową Ewy Wachowicz podawaj na ciepło. źródło: ewawachowicz.pl