Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa gulaszowa, na ostro.
Opłukane w zimnej wodzie mięso osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3 x 4 cm, przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na smalcu do lekkiego zarumienienia.
W między czasie kroimy cebule w pół plastry i paprykę w kostkę, solimy, pieprzymy i mieszamy.
Gdy mięso będzie lekko zarumienione dodajemy pokrojone cebule i paprykę.
Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.
W między czasie zagotowujemy 2 litry wody z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, koprem, natką pietruszki, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, porem pokrojonym drobno, lubczykiem, majerankiem i gałką muszkatołową.
Gdy duszone na patelni mięso, cebula i papryka są miękkie, przekładamy całość łyżką cedzakową do gotującego się warzywnego wywaru. Doprawiamy do smaku przyprawami, sosem sojowym ciemnym i dodajemy przecier z ostrej papryczki czereśniowej, gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę podajemy z chlebem.
Smacznego!!!
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 94
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 55
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 89
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 202
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 199
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 94
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 55
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 89
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 202
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 199
Składniki
Opłukane w zimnej wodzie mięso osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3 x 4 cm, przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na smalcu do lekkiego zarumienienia.
W między czasie kroimy cebule w pół plastry i paprykę w kostkę, solimy, pieprzymy i mieszamy.
Gdy mięso będzie lekko zarumienione dodajemy pokrojone cebule i paprykę.
Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.
W między czasie zagotowujemy 2 litry wody z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, koprem, natką pietruszki, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, porem pokrojonym drobno, lubczykiem, majerankiem i gałką muszkatołową.
Gdy duszone na patelni mięso, cebula i papryka są miękkie, przekładamy całość łyżką cedzakową do gotującego się warzywnego wywaru. Doprawiamy do smaku przyprawami, sosem sojowym ciemnym i dodajemy przecier z ostrej papryczki czereśniowej, gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę podajemy z chlebem. Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 162
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1069