Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z czarnych leśnych jagód z domowymi kluskami.
stolnica, wałek
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 70
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 75
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 133
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 126
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 246
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 70
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 75
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 133
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 126
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 246
Składniki
Wysypaną na stolnicę mąkę mąkę mieszam z solą. Dodaję jajka i zagniatam ciasto w kulę. Zagniecione ciasto wkładam do woreczka foliowego i odkładam na pół godziny (żeby popracował gluten). Następnie krótko zagniatam ciasto i wałkuję placek, który podsuszam na kuchennej ściereczce. Podsuszony placek kroimy według uznania na nitki lub szersze kluseczki. Makaron gotuję we wrzącej posolonej wodzie 5 minut. Odcedzam na durszlaku.
Przebrane i umyte jagody umieszczam w garnku, wlewam wodę i wsypuję przyprawy. Doprowadzam do zagotowania, krótko gotuję (około 1 minutę). Zupę doprawiam do smaku miodem. Do talerzy z porcjami makaronu wlewam zupę i dekoruję jadalnymi kwiatami.