Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa na filecie drobiowym. Polecam.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154735
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154735
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Składniki
Ziemniaki, seler i marchew myjemy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na 3 centymetrowe kawałki, por kroimy w plasterki. Zagotowujemy wodę i do gotującej wody wkładamy wymyty, pokrojony na 4 części filet i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy do garnka liście laurowe, ziele angielskie, warzywa, ziemniaki, solimy, pieprzymy i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, zabielamy zupę śmietaną. Na koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. I kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy :)