Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa.

Zupa jarzynowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19362

Dodano:

Odsłon: 1272

Zupa jarzynowa na filecie drobiowym. Polecam.

Składniki

  • ziemniaki 2 szt.
  • filet z kurczaka cały, bez skóry
  • kapusta brukselka 5 szt.
  • kalafior kilka kawałków
  • marchewka 1 szt.
  • seler połowa małego
  • fasolka szparagowa 6 szt.
  • zielony groszek 3 łyżki
  • por kawałek 5 cm
  • Koperek
  • woda 2 litry
  • śmietana 30% do zabielenia
  • listki laurowe 3 sztuki
  • ziele angielskie 5-6 ziaren
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, seler i marchew myjemy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na 3 centymetrowe kawałki, por kroimy w plasterki. Zagotowujemy wodę i do gotującej wody wkładamy wymyty, pokrojony na 4 części filet i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy do garnka liście laurowe, ziele angielskie, warzywa, ziemniaki, solimy, pieprzymy i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, zabielamy zupę śmietaną. Na koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. I kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń