Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa Magdy Gessler bazuje na bardzo dużej ilości warzyw i niewielkiej ilości wody. Dzięki temu można prosto wydobyć maksimum smaku z jarzyn, co z kolei przekłada się na uzyskanie pysznej i zdrowej zupy. Nie należy też żałować warzyw. Jeśli chcesz, możesz przepis modyfikować o inne, ulubione warzywa. Świetnie wpasuje się tu kalafior, brokuł, a nawet pomidor.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Ziemniaki i marchew pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Kapustę poszatkuj. Groszek odcedź. Pozostałe warzywa zostaw lub pokrój i umieść w specjalnym koszyku do gotowania zup. Wszystkie składniki przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Powinna nieznacznie przykrywać warzywa.
Do garnka włóż związane pęczki natki i lubczyku. Dodaj liście laurowe. Całość zagotuj i trzymaj pod przykryciem na małym ogniu przez ok 15-20 minut do miękkości warzyw. Wyciągnij zioła, a także pietruszkę, seler i por.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj mąkę i cały czas mieszając, podsmaż ją do uzyskania złotego koloru. Zasmażkę przelej do zupy. Całość wymieszaj do wchłonięcia zasmażki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę jarzynową Magdy Gessler podawaj udekorowaną natką pietruszki.