Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa Magdy Gessler bazuje na bardzo dużej ilości warzyw i niewielkiej ilości wody. Dzięki temu można prosto wydobyć maksimum smaku z jarzyn, co z kolei przekłada się na uzyskanie pysznej i zdrowej zupy. Nie należy też żałować warzyw. Jeśli chcesz, możesz przepis modyfikować o inne, ulubione warzywa. Świetnie wpasuje się tu kalafior, brokuł, a nawet pomidor.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 72
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 488
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1396
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 72
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 488
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1396
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Ziemniaki i marchew pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Kapustę poszatkuj. Groszek odcedź. Pozostałe warzywa zostaw lub pokrój i umieść w specjalnym koszyku do gotowania zup. Wszystkie składniki przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Powinna nieznacznie przykrywać warzywa.
Do garnka włóż związane pęczki natki i lubczyku. Dodaj liście laurowe. Całość zagotuj i trzymaj pod przykryciem na małym ogniu przez ok 15-20 minut do miękkości warzyw. Wyciągnij zioła, a także pietruszkę, seler i por.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj mąkę i cały czas mieszając, podsmaż ją do uzyskania złotego koloru. Zasmażkę przelej do zupy. Całość wymieszaj do wchłonięcia zasmażki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę jarzynową Magdy Gessler podawaj udekorowaną natką pietruszki.