Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa Magdy Gessler bazuje na bardzo dużej ilości warzyw i niewielkiej ilości wody. Dzięki temu można prosto wydobyć maksimum smaku z jarzyn, co z kolei przekłada się na uzyskanie pysznej i zdrowej zupy. Nie należy też żałować warzyw. Jeśli chcesz, możesz przepis modyfikować o inne, ulubione warzywa. Świetnie wpasuje się tu kalafior, brokuł, a nawet pomidor.
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 97
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 912
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 98
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 76
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 33
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 97
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 912
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 98
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 76
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 33
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Ziemniaki i marchew pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Kapustę poszatkuj. Groszek odcedź. Pozostałe warzywa zostaw lub pokrój i umieść w specjalnym koszyku do gotowania zup. Wszystkie składniki przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Powinna nieznacznie przykrywać warzywa.
Do garnka włóż związane pęczki natki i lubczyku. Dodaj liście laurowe. Całość zagotuj i trzymaj pod przykryciem na małym ogniu przez ok 15-20 minut do miękkości warzyw. Wyciągnij zioła, a także pietruszkę, seler i por.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj mąkę i cały czas mieszając, podsmaż ją do uzyskania złotego koloru. Zasmażkę przelej do zupy. Całość wymieszaj do wchłonięcia zasmażki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę jarzynową Magdy Gessler podawaj udekorowaną natką pietruszki.