Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie zapasy borowików wykorzystane do zupy jarzynowej. Pyszna i sycąca zupka jarzynowa.
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8740
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8740
Składniki
Żeberka myjemy , wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut doprawiając solą. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy , obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Po pokrojeniu z powrotem wkładamy do zupy. Warzywa łącznie z ziemniakami obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej wkładamy rozmrożone borowiki podsmażamy chwilę , po czym dodajemy do grzybów pokrojoną marchewkę, seler oraz pietruszkę podsmażamy około 10 - 15 minut. na koniec dodajemy pokrojone ziemniaki . Podsmażamy jeszcze około 10 minut mieszając co jakiś czas. Po tym czasie zawartość patelni dodajemy do garnka z mięsem i gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku przyprawą w płynie, majerankiem solą i pieprzem. Opcjonalnie możemy zupę zagęścić delikatną zasmażką lecz nie koniecznie. Smacznego
Zupa gotowa do podania.