Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie zapasy borowików wykorzystane do zupy jarzynowej. Pyszna i sycąca zupka jarzynowa.
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Żeberka myjemy , wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut doprawiając solą. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy , obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Po pokrojeniu z powrotem wkładamy do zupy. Warzywa łącznie z ziemniakami obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej wkładamy rozmrożone borowiki podsmażamy chwilę , po czym dodajemy do grzybów pokrojoną marchewkę, seler oraz pietruszkę podsmażamy około 10 - 15 minut. na koniec dodajemy pokrojone ziemniaki . Podsmażamy jeszcze około 10 minut mieszając co jakiś czas. Po tym czasie zawartość patelni dodajemy do garnka z mięsem i gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku przyprawą w płynie, majerankiem solą i pieprzem. Opcjonalnie możemy zupę zagęścić delikatną zasmażką lecz nie koniecznie. Smacznego
Zupa gotowa do podania.