Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z metką

Zupa jarzynowa z metką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51844

Dodano:

Odsłon: 3663

I tutaj zaczynają się u nas schody :P ale po co mówić co to pływa :D Bosze! Mięcho, to mięcho :P Surowe czy jakie tam inne...no to więc jak z tatarem...tutaj poszliśmy na kompromajz ;) a i tak przednio wyszydło :D

Składniki

  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • por
  • 3 ziemniaki
  • 50 g kaszy orkiszowej
  • 300 g metki (u nas berlińska)
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • koperek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa jarzynowa z metką

Przygotowanie

  1. Metkę kroimy na plastry 3-4 mm, które smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, z obu stron. Przekładamy na talerz.
    Na tym samym tłuszczu smażymy starte na dużych oczkach, jarzyny, pokrojony w talarki por. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę razem smażymy.
    Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy metkę, kaszę i gotujemy do miękkości warzyw.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń