Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tutaj zaczynają się u nas schody :P ale po co mówić co to pływa :D Bosze! Mięcho, to mięcho :P Surowe czy jakie tam inne...no to więc jak z tatarem...tutaj poszliśmy na kompromajz ;) a i tak przednio wyszydło :D
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13293
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 503
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9855
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13293
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 503
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9855
Składniki
Metkę kroimy na plastry 3-4 mm, które smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, z obu stron. Przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu smażymy starte na dużych oczkach, jarzyny, pokrojony w talarki por. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę razem smażymy. Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy metkę, kaszę i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym koperkiem.