Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51844
Dodano: 16.02.2017
Odsłon: 3663
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Metkę kroimy na plastry 3-4 mm, które smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, z obu stron. Przekładamy na talerz.
Na tym samym tłuszczu smażymy starte na dużych oczkach, jarzyny, pokrojony w talarki por. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę razem smażymy.
Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy metkę, kaszę i gotujemy do miękkości warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

Futka 19 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Fajna i bardzo smaczna zupka :) <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 17 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
OMG wieki nie jadłam metki. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 17 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
mmm, a jak ona pachnie <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia-p 17 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł. Chętnie bym spróbowała :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 17 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
super pomysł z metką ;-) i jeszcze przesmażona...dla mnie bomba :-) Odpowiedzi: 2 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
pomysłowe i pyszne danie:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz