Zupy Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie pulpecików:
Mięso opłukać, bułkę namoczyć i odcisnąć, cebulę drobno posiekać i usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zmielić, wbić żółtka, dodać bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Z białek ubić pianę i połączyć z masą. Robić okrągłe kulki, obtaczać w mące, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i ugotować. Jeżeli nie potrzebujemy wszystkich naraz , to warto podzielić i zamrozić do innych zup.
Wykonanie zupy:
Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić wcześniej przygotowane pulpeciki, posypać natką pietruszki, wlać śmietanę i zestawić z ognia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

bromal1 02 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Też tradycyjnie - zdjęcie z innego przepisu - wyraźnie widać groszek, o którym ani mru mru, a ponadto zupka jest apetycznie zielona, na pewno nie z samej włoszczyzny, ani tych kilku kulek groszku0 Kto głosował? | Odpowiedz