Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczna zupa na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1110
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 974
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14716
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1110
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 974
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14716
Składniki
Wykonanie pulpecików: Mięso opłukać, bułkę namoczyć i odcisnąć, cebulę drobno posiekać i usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zmielić, wbić żółtka, dodać bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Z białek ubić pianę i połączyć z masą. Robić okrągłe kulki, obtaczać w mące, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i ugotować. Jeżeli nie potrzebujemy wszystkich naraz , to warto podzielić i zamrozić do innych zup. Wykonanie zupy: Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić wcześniej przygotowane pulpeciki, posypać natką pietruszki, wlać śmietanę i zestawić z ognia.