Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczna zupa na obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Wykonanie pulpecików: Mięso opłukać, bułkę namoczyć i odcisnąć, cebulę drobno posiekać i usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zmielić, wbić żółtka, dodać bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Z białek ubić pianę i połączyć z masą. Robić okrągłe kulki, obtaczać w mące, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i ugotować. Jeżeli nie potrzebujemy wszystkich naraz , to warto podzielić i zamrozić do innych zup. Wykonanie zupy: Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić wcześniej przygotowane pulpeciki, posypać natką pietruszki, wlać śmietanę i zestawić z ognia.