Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowo-pomidorowa

Zupa jarzynowo-pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 415 Ocena: 5884

Dodano:

Odsłon: 262

to zupa z gatunku "czyszczenie lodówki", wyszło smakowicie, zachęcam

Składniki

  • łopatka 40 dag
  • ziemniaki 5 szt
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • cebula 1 szt
  • pieczarki 5 szt
  • kapusta pekińska 1/4 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • pomidory krojone 1 słoik
  • koncentrat 1 łyżka
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy, oregano, tymianek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa jarzynowo-pomidorowa

Przygotowanie

  1. 1. mięso pokroic w kostkę, zalać zimną wodą, posolić, gotować na małym ogniu, dodać pokrojone w kostke ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i cebule, wlać pokrojone pomidory,
    2. gdy mięso i warzywa zmiekną dodać pokrojone pieczarki i paprykę, dodać koncentrat, sos sojowy, na końcu wrzucić pokrojoną kapustę pekińską, oregano i tymianek
    3. gotową zupę zaprawić zahartowaną śmietaną, doprawic do smaku sola i pieprzem,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń