Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pożywną, pełną witamin zupę, w której główną rolę odgrywa kalafior, który nareszcie można kupić za rozsądną cenę. Smak zupy podkreśla spora ilość świeżego koperku, który jak już kilka razy wspominałam bardzo lubię używać. Trochę pracy przed nami, a więc do dzieła! :)
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 24
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 42
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 24
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 42
Składniki
Królika dokładnie umyć. Ugotować do miękkości w wodzie doprawionej solą, pieprzem z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego. Kalafior dokładnie umyć i podzielić na różyczki. Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki. Ugotowanego królika wyjąć z wywaru, zebrać szumowiny, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać marchew i pietruszkę, gotować na małym ogniu. Po pewnym czasie dorzucić ziemniaki i kalafior, w razie potrzeby można dolać wody. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.
Smacznego :)
:)