Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4969
Dodano: 28.06.2018
Odsłon: 748
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Królika dokładnie umyć. Ugotować do miękkości w wodzie doprawionej solą, pieprzem z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego.
Kalafior dokładnie umyć i podzielić na różyczki.
Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki.
Ugotowanego królika wyjąć z wywaru, zebrać szumowiny, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać marchew i pietruszkę, gotować na małym ogniu. Po pewnym czasie dorzucić ziemniaki i kalafior, w razie potrzeby można dolać wody. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.
Smacznego :)
:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

ErJot 24 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Interesujący pomysł -u mnie zazwyczaj kalafiorowa na kurczaku.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 30 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
uwielbiam takie zupki:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 28 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Moje smaki <3 Piękna i pyszna zupka <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babeczka35 28 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Smakowita zupka :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 28 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Przepyszna sezonowa kalafiorowa! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz