Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa ugotowana na ćwiartkach z drobiu. Polecam.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2040
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101770
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6204
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2040
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101770
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6204
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy wymyte, oczyszczone ćwiartki kurczaka. W między czasie obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, przygotowujemy również kalafior. Gdy kawałki kurczaka będą miękkie wykładamy je na talerz a do garnka dodajemy pastę rosołową, ziemniaki i włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy kalafior do garnka i gotujemy 20 minut.
Obieramy ćwiartki kurczaka z mięsa, rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper. Po kilku minutowym gotowaniu zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do zagotowania się i kończymy gotowanie.Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!