Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mroźne, zimowe popołudnia najlepiej rozgrzewają nas zupy. Proponuję zupę z kalafiorem i brukselką, doprawioną szczyptą curry i zagęszczoną płatkami owsianymi. Moc witamin na talerzu:)
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2637
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 275
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9550
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2637
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 275
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9550
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Skrzydełka opłukać, włożyć do większego garnka i zalać wodą. Dodać ziele angielskie i gotować około 20 minut. Zebrać z wierzchu powstałe szumowiny. Obrać i pokroić w drobną kostkę marchewkę i pietruszkę, dodać do wywaru. Oczyścić kalafiora, podzielić na różyczki. Wrzucić kalafiora i brukselkę do garnka, dodać płatki owsiane. Gotować około 20 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec dodać serek topiony, przyprawy ( sól, pieprz, lubczyk i koniecznie curry). Pogotować kilka minut do rozpuszczenia się serka. Zupę obficie posypać pietruszką. Pyszna i rozgrzewająca, doskonale zagęszczona przez płatki owsiane.