Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mroźne, zimowe popołudnia najlepiej rozgrzewają nas zupy. Proponuję zupę z kalafiorem i brukselką, doprawioną szczyptą curry i zagęszczoną płatkami owsianymi. Moc witamin na talerzu:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 163
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14664
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19715
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 163
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14664
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19715
Składniki
Skrzydełka opłukać, włożyć do większego garnka i zalać wodą. Dodać ziele angielskie i gotować około 20 minut. Zebrać z wierzchu powstałe szumowiny. Obrać i pokroić w drobną kostkę marchewkę i pietruszkę, dodać do wywaru. Oczyścić kalafiora, podzielić na różyczki. Wrzucić kalafiora i brukselkę do garnka, dodać płatki owsiane. Gotować około 20 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec dodać serek topiony, przyprawy ( sól, pieprz, lubczyk i koniecznie curry). Pogotować kilka minut do rozpuszczenia się serka. Zupę obficie posypać pietruszką. Pyszna i rozgrzewająca, doskonale zagęszczona przez płatki owsiane.