Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mroźne, zimowe popołudnia najlepiej rozgrzewają nas zupy. Proponuję zupę z kalafiorem i brukselką, doprawioną szczyptą curry i zagęszczoną płatkami owsianymi. Moc witamin na talerzu:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2305
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4396
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1328
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 314
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2305
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4396
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1328
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 314
Składniki
Skrzydełka opłukać, włożyć do większego garnka i zalać wodą. Dodać ziele angielskie i gotować około 20 minut. Zebrać z wierzchu powstałe szumowiny. Obrać i pokroić w drobną kostkę marchewkę i pietruszkę, dodać do wywaru. Oczyścić kalafiora, podzielić na różyczki. Wrzucić kalafiora i brukselkę do garnka, dodać płatki owsiane. Gotować około 20 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec dodać serek topiony, przyprawy ( sól, pieprz, lubczyk i koniecznie curry). Pogotować kilka minut do rozpuszczenia się serka. Zupę obficie posypać pietruszką. Pyszna i rozgrzewająca, doskonale zagęszczona przez płatki owsiane.