Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 2739
Dodano: 06.01.2019
Odsłon: 273
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Skrzydełka opłukać, włożyć do większego garnka i zalać wodą. Dodać ziele angielskie i gotować około 20 minut. Zebrać z wierzchu powstałe szumowiny. Obrać i pokroić w drobną kostkę marchewkę i pietruszkę, dodać do wywaru. Oczyścić kalafiora, podzielić na różyczki. Wrzucić kalafiora i brukselkę do garnka, dodać płatki owsiane. Gotować około 20 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec dodać serek topiony, przyprawy ( sól, pieprz, lubczyk i koniecznie curry). Pogotować kilka minut do rozpuszczenia się serka. Zupę obficie posypać pietruszką. Pyszna i rozgrzewająca, doskonale zagęszczona przez płatki owsiane.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 07 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
jak apetycznie wygląda :)1 Kto głosował? | Odpowiedz