Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mroźne, zimowe popołudnia najlepiej rozgrzewają nas zupy. Proponuję zupę z kalafiorem i brukselką, doprawioną szczyptą curry i zagęszczoną płatkami owsianymi. Moc witamin na talerzu:)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28085
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4129
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 817
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28085
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4129
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 817
Składniki
Skrzydełka opłukać, włożyć do większego garnka i zalać wodą. Dodać ziele angielskie i gotować około 20 minut. Zebrać z wierzchu powstałe szumowiny. Obrać i pokroić w drobną kostkę marchewkę i pietruszkę, dodać do wywaru. Oczyścić kalafiora, podzielić na różyczki. Wrzucić kalafiora i brukselkę do garnka, dodać płatki owsiane. Gotować około 20 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec dodać serek topiony, przyprawy ( sól, pieprz, lubczyk i koniecznie curry). Pogotować kilka minut do rozpuszczenia się serka. Zupę obficie posypać pietruszką. Pyszna i rozgrzewająca, doskonale zagęszczona przez płatki owsiane.