Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszna zupę z kulkami z mięsa mielonego, z dodatkiem pieczarek, pora ogórków kiszonych, zagęszczoną serkami topionymi , idealna na świąteczny obiad, jak również na Sylwestra czy Nowy Rok
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 37
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 165
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1381
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 37
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 165
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1381
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w paski. Ogórki i pory pokrój w pół plasterki. Mięso mielone dopraw solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z mięsa mielonego rób małe kulki.
Wodę zagotuj z kostkami drobiowymi. Dodaj pokrojone pieczarki, ogórki i pory.
Mąkę wymieszaj z majerankiem, kulki z mięsa mielonego obtaczaj w mące z majerankiem i wrzuć do gotującej zupy. Całość gotuj około 30 minut. Serki włóż do miski zalej gorącą zupą, mieszaj do rozpuszczenia, dodaj do garnka z zupą zagotuj. Zupę dopraw do smaku. Możesz ją przygotować dzień wcześniej.