Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie może ogryzać kurze łapki ? Mój mąż uwielbia dlatego dziś ugotowałam kapuśniak z młodej kapusty właśnie na kurzych łapkach, dla większości ludzi są one obrzydzeniem ale nie wiedzą co tracą ponieważ w łapkach jest dużo białka, węglowodanów, wapnia i wiele innych wartości odżywczych
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1315
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36678
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3889
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 580
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3016
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1315
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36678
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3889
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 580
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3016
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać świeże lub mrożone kurze łapki oraz wkroić dowolnie marchew, zagotować następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę suszona włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków
Gdy już ziemniaki są miękkie dodać poszatkowaną kapustę młodą i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości. Gdy kapusta jest już dość miękka doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną dodać kostki magii i wsypać suszony lub drobno pokrojony świeży koper, lekko zagotować i zdjąć z ognia
Zupę można podać ze świeżo zmielonym pieprzem naturalnym, wyszła tak smaczna że zniknęła w mgnieniu oka. Z młodej kapusty gotuje się bardzo szybko a jeszcze na dodanych łapkach kurzych to już w ogóle gotowa w niecałą godzinę, polecam serdecznie dla wszystkich lubiących łapki