Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,łatwa do przygotowania Można podać z ziemniakami lub z makaronem
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 863
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5877
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 329
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 863
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5877
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 329
Składniki
1.WYWAR Do garnka wlewam około 4 litrów wody, po zagotowaniu dodaje obrane i dowolnie pokrojone warzywa ,ziele angielskie, liść laurowy i wegetę. Gotuję do miękkości i w międzyczasie przygotowuję mięso. 2.KLOPSIKI Mięso mielone łącze z jajkami,namoczoną bułką, solą i pieprzem. Po dokładnym wyrobieniu formuje okrągłe kulki (wielkość dowolna) Gdy wywar jest już gotowy doprawiam octem i delikatnie wrzucam do wody wcześniej przygotowane kulki z mięsa. Po wypłynięciu klopsików gotuję jeszcze na małym ogniu około 10 min. Nastepnie wlewam rozrobiną mąkę z wodą i delikatnie mieszam , gdy się zagotuje wyłączam piec. Do miseczki wlewam gorącą zupę i dodaję śmietanę energicznie mieszając, najlepiej trzepaczką po czym wlewam do pozostałej zupy. Podaję z ziemniakami ugotowanymi oddzielnie lub z makaronem