Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,łatwa do przygotowania Można podać z ziemniakami lub z makaronem
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14265
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19407
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1762
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14265
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19407
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1762
Składniki
1.WYWAR Do garnka wlewam około 4 litrów wody, po zagotowaniu dodaje obrane i dowolnie pokrojone warzywa ,ziele angielskie, liść laurowy i wegetę. Gotuję do miękkości i w międzyczasie przygotowuję mięso. 2.KLOPSIKI Mięso mielone łącze z jajkami,namoczoną bułką, solą i pieprzem. Po dokładnym wyrobieniu formuje okrągłe kulki (wielkość dowolna) Gdy wywar jest już gotowy doprawiam octem i delikatnie wrzucam do wody wcześniej przygotowane kulki z mięsa. Po wypłynięciu klopsików gotuję jeszcze na małym ogniu około 10 min. Nastepnie wlewam rozrobiną mąkę z wodą i delikatnie mieszam , gdy się zagotuje wyłączam piec. Do miseczki wlewam gorącą zupę i dodaję śmietanę energicznie mieszając, najlepiej trzepaczką po czym wlewam do pozostałej zupy. Podaję z ziemniakami ugotowanymi oddzielnie lub z makaronem