Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa koperkowa z pulpetami. Niezwykle aromatyczna i mocno sycąca. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Taką zupę w dzieciństwie przygotowywała moja mama. To był jej sprawdzony przepis na szybki obiad jednogarnkowy dla całej rodziny.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2125
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10210
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 982
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2125
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10210
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 982
Składniki
Ziemniaki i marchewki myjemy i obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę a marchewki ścieramy na tarce.
Do garnka wlewamy bulion, do gorącego wywaru wrzucamy pokrojone warzywa. Zupę gotujemy.
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Składniki mieszamy. Z mięsnej masy formujemy pulpeciki, które następnie wrzucamy do gotującej się zupy.
Koperek płuczemy, drobno siekamy i dorzucamy do zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę koperkową z pulpetami gotujemy przez około 30 minut. Po tym czasie jest gotowa do nakładania na talerze. Smacznego!