Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 546
Dodano: 24.01.2012
Odsłon: 43572
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Brokuły zalać zimną wodą - tak żeby woda je przykryła, zagotować. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Jak brokuły się ugotują to wyjąć kilka różyczek a resztę zmiksować blenderem (można wyjąć brokuła i zmiksować w robocie kuchennych a następnie masę wlać z powrotem do wywaru).
Żółtko roztrzepać ze śmietaną, zahartować gorącym wywarem brokułowym, a następnie dodać do zupy. Gotową zupę wlewać do bulionówek, wrzucić kila różyczek brokuła, ozdobić startym żółtym serem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

irma 24 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo ładne zdjęcie zachęcające do spróbowania tej zupki.)11 Kto głosował? | Odpowiedz