Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i łatwa w przygotowaniu... dla wielbicieli brokułów!!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Składniki
Brokuły zalać zimną wodą - tak żeby woda je przykryła, zagotować. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Jak brokuły się ugotują to wyjąć kilka różyczek a resztę zmiksować blenderem (można wyjąć brokuła i zmiksować w robocie kuchennych a następnie masę wlać z powrotem do wywaru).
Żółtko roztrzepać ze śmietaną, zahartować gorącym wywarem brokułowym, a następnie dodać do zupy. Gotową zupę wlewać do bulionówek, wrzucić kila różyczek brokuła, ozdobić startym żółtym serem.