Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i łatwa w przygotowaniu... dla wielbicieli brokułów!!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 210
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13355
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 210
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13355
Składniki
Brokuły zalać zimną wodą - tak żeby woda je przykryła, zagotować. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Jak brokuły się ugotują to wyjąć kilka różyczek a resztę zmiksować blenderem (można wyjąć brokuła i zmiksować w robocie kuchennych a następnie masę wlać z powrotem do wywaru).
Żółtko roztrzepać ze śmietaną, zahartować gorącym wywarem brokułowym, a następnie dodać do zupy. Gotową zupę wlewać do bulionówek, wrzucić kila różyczek brokuła, ozdobić startym żółtym serem.