Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i łatwa w przygotowaniu... dla wielbicieli brokułów!!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26032
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3521
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1457
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26032
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3521
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1457
Składniki
Brokuły zalać zimną wodą - tak żeby woda je przykryła, zagotować. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Jak brokuły się ugotują to wyjąć kilka różyczek a resztę zmiksować blenderem (można wyjąć brokuła i zmiksować w robocie kuchennych a następnie masę wlać z powrotem do wywaru).
Żółtko roztrzepać ze śmietaną, zahartować gorącym wywarem brokułowym, a następnie dodać do zupy. Gotową zupę wlewać do bulionówek, wrzucić kila różyczek brokuła, ozdobić startym żółtym serem.