Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT, wegetariańskie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8147
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8147
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
1. Na patelni rozgrzej masło klarowane. 2. Dodaj pokrojoną szalotkę oraz czosnek. Zeszklij. 3. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, a po około 5 minutach pokrojoną w kostkę cukinię. 4. Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem, możesz też dodać chili. 5. Podsmaż około 3-5 minut. 6. Dolej 250 ml bulionu warzywnego. 7. Gotuj aż warzywa zmiękną. Następnie zblenduj na gładki krem. 8. Dolej pozostałą część bulionu. W miarę potrzeby dopraw solą morską i czarnym pieprzem świeżo mielonym. Zagotuj. 9. Podawaj z kleksem oleju z pestek dyni i prażonymi płatkami migdałów. 10. Udekoruj listkami natki pietruszki.