Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT, wegetariańskie
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 279
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 146
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 379
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1550
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 279
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 146
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 379
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1550
Składniki
1. Na patelni rozgrzej masło klarowane. 2. Dodaj pokrojoną szalotkę oraz czosnek. Zeszklij. 3. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, a po około 5 minutach pokrojoną w kostkę cukinię. 4. Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem, możesz też dodać chili. 5. Podsmaż około 3-5 minut. 6. Dolej 250 ml bulionu warzywnego. 7. Gotuj aż warzywa zmiękną. Następnie zblenduj na gładki krem. 8. Dolej pozostałą część bulionu. W miarę potrzeby dopraw solą morską i czarnym pieprzem świeżo mielonym. Zagotuj. 9. Podawaj z kleksem oleju z pestek dyni i prażonymi płatkami migdałów. 10. Udekoruj listkami natki pietruszki.