Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa o wyjątkowym smaku.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 664
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75584
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1636
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 664
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75584
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1636
Składniki
Obrać marchew oraz selera, pokroić, wrzucić do gotującego się bulionu. Jeśli zupę robimy z pomidorów, obieramy je ze skórki, kroimy również wrzucamy i gotujemy (lub wlewamy przecier pomidorowy).
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy grubo pokrojoną cebulę, gdy się lekko przyrumieni dorzucamy czosnek. Gdy czosnek zacznie się rumienić wrzucamy pokrojona paprykę, smażymy na patelni aż papryka się zblanszuje.
Paprykę wrzucamy do garnka z warzywami. Całość gotujemy chwilę, następnie blendujemy. Doprawiamy pieprzem i solą.
Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko, grzankami ziołowymi, lub grzankami z serem. Smacznego :)