Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa o wyjątkowym smaku.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13323
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13323
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Obrać marchew oraz selera, pokroić, wrzucić do gotującego się bulionu. Jeśli zupę robimy z pomidorów, obieramy je ze skórki, kroimy również wrzucamy i gotujemy (lub wlewamy przecier pomidorowy).
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy grubo pokrojoną cebulę, gdy się lekko przyrumieni dorzucamy czosnek. Gdy czosnek zacznie się rumienić wrzucamy pokrojona paprykę, smażymy na patelni aż papryka się zblanszuje.
Paprykę wrzucamy do garnka z warzywami. Całość gotujemy chwilę, następnie blendujemy. Doprawiamy pieprzem i solą.
Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko, grzankami ziołowymi, lub grzankami z serem. Smacznego :)