Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa o wyjątkowym smaku.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17413
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 547
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 85
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17413
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 547
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 85
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Składniki
Obrać marchew oraz selera, pokroić, wrzucić do gotującego się bulionu. Jeśli zupę robimy z pomidorów, obieramy je ze skórki, kroimy również wrzucamy i gotujemy (lub wlewamy przecier pomidorowy).
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy grubo pokrojoną cebulę, gdy się lekko przyrumieni dorzucamy czosnek. Gdy czosnek zacznie się rumienić wrzucamy pokrojona paprykę, smażymy na patelni aż papryka się zblanszuje.
Paprykę wrzucamy do garnka z warzywami. Całość gotujemy chwilę, następnie blendujemy. Doprawiamy pieprzem i solą.
Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko, grzankami ziołowymi, lub grzankami z serem. Smacznego :)