Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka zupa krem. Ma gęstą i aksamitną konsystencję. Jest idealna na chłodniejsze popołudnia - rozgrzewa, jest sycąca i pyszna.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1296
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1750
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9073
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1296
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1750
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9073
Składniki
Pory myjemy, osuszamy i kroimy w krążki. Cebulę kroimy w cienkie piórka bądź w kostkę i smażymy na maśle. Gdy się zeszkli, dodajemy krążki pora, smażymy 3-4 minuty. Do bulionu dodajemy cebule i para, i gotujemy na średnim ogniu około 20 minut, do momentu aż pory zmiękną. Następnie dodajemy serek topiony i zagotowujemy, ciągle mieszając by ser się rozpuścił. Na koniec, kiedy warzywa będą miękkie, a serek się rozpuści, doprawiamy zupę gałką muszkatołową, solą i pieprzem, chwilę jeszcze gotujemy, a następnie miksujemy blenderem na jednolitą masę. Zupę dekorujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.