Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka zupa krem. Ma gęstą i aksamitną konsystencję. Jest idealna na chłodniejsze popołudnia - rozgrzewa, jest sycąca i pyszna.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16914
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16914
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Składniki
Pory myjemy, osuszamy i kroimy w krążki. Cebulę kroimy w cienkie piórka bądź w kostkę i smażymy na maśle. Gdy się zeszkli, dodajemy krążki pora, smażymy 3-4 minuty. Do bulionu dodajemy cebule i para, i gotujemy na średnim ogniu około 20 minut, do momentu aż pory zmiękną. Następnie dodajemy serek topiony i zagotowujemy, ciągle mieszając by ser się rozpuścił. Na koniec, kiedy warzywa będą miękkie, a serek się rozpuści, doprawiamy zupę gałką muszkatołową, solą i pieprzem, chwilę jeszcze gotujemy, a następnie miksujemy blenderem na jednolitą masę. Zupę dekorujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.