Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka zupa krem. Ma gęstą i aksamitną konsystencję. Jest idealna na chłodniejsze popołudnia - rozgrzewa, jest sycąca i pyszna.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 261
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 261
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Składniki
Pory myjemy, osuszamy i kroimy w krążki. Cebulę kroimy w cienkie piórka bądź w kostkę i smażymy na maśle. Gdy się zeszkli, dodajemy krążki pora, smażymy 3-4 minuty. Do bulionu dodajemy cebule i para, i gotujemy na średnim ogniu około 20 minut, do momentu aż pory zmiękną. Następnie dodajemy serek topiony i zagotowujemy, ciągle mieszając by ser się rozpuścił. Na koniec, kiedy warzywa będą miękkie, a serek się rozpuści, doprawiamy zupę gałką muszkatołową, solą i pieprzem, chwilę jeszcze gotujemy, a następnie miksujemy blenderem na jednolitą masę. Zupę dekorujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.