Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa konsystencja, smak pełen aromatu, to rozgrzewająca zupa na jesienne chłody.
Deska do krojenia , nóż, garnek
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 855
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 855
Składniki
Pora obrać, umyć , pokroić w kostkę. Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę. W rondelku rozpuścić masło wrzucić pora , czosnek , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. W garnku zagotować rosół , dodać smażonego pora , serki topione, gotować do całkowitego rozpuszczenia serków. Zblendować. Na patelni podsmażyć słonecznik. Podawać ze słonecznikiem, grzankami lub groszkiem ptysiowym, doprawić pieprzem lub papryką w/g uznania.