Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z pomidorami, papryką i burakiem, z dodatkiem serka ricotta
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10906
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 612
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7521
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10906
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 612
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7521
Składniki
Ziemniaki, buraki, cebulę i pomidory obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Nie trzeba jakoś szczególnie przykładać się do krojenia, ponieważ i tak wszystko będzie zmiksowane.
Do garnka wlewamy łyżeczkę oleju. Wrzucamy wszystkie warzywa, zaczynając od cebuli i czosnku. Podsmażamy około 5 minut pilnując, aby się nie przypaliło. Kiedy warzywa zaczną pachnieć zalewamy je wodą - tylko tyle, żeby je przykryć. Gotujemy na niedużym ogniu około 30 minut. Najlepiej sprawdzać, czy ziemniaki są już miękkie. Zdejmujemy garnek z gazu i miksujemy całość blenderem. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, mieloną paprykę chilli i wędzoną, łyżeczkę cukru i kwasek cytrynowy do smaku. Podajemy z kleksem ricotty.