Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z pomidorami, papryką i burakiem, z dodatkiem serka ricotta
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18856
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9518
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4082
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18856
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9518
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4082
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Składniki
Ziemniaki, buraki, cebulę i pomidory obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Nie trzeba jakoś szczególnie przykładać się do krojenia, ponieważ i tak wszystko będzie zmiksowane.
Do garnka wlewamy łyżeczkę oleju. Wrzucamy wszystkie warzywa, zaczynając od cebuli i czosnku. Podsmażamy około 5 minut pilnując, aby się nie przypaliło. Kiedy warzywa zaczną pachnieć zalewamy je wodą - tylko tyle, żeby je przykryć. Gotujemy na niedużym ogniu około 30 minut. Najlepiej sprawdzać, czy ziemniaki są już miękkie. Zdejmujemy garnek z gazu i miksujemy całość blenderem. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, mieloną paprykę chilli i wędzoną, łyżeczkę cukru i kwasek cytrynowy do smaku. Podajemy z kleksem ricotty.