Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa na mroźne dni.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36310
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36310
        
        
                Składniki
Dynię i marchew obrać. Pokroić w dowolne kawałki. Ząbek czosnku obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę lub olej na patelni, wrzucać partiami dynię i marchew. Smażyć około 10 minut. Na koniec dodać czosnek i przesmażyć 1 minutę.
Przełożyć do dużego garnka (ok. 5 l) zalać bulionem i gotować do miękkości ok. 15 - 20 minut. Na koniec doprawić solą, pieprzem i startym świeżym imbirem lub suszonym. Ilość imbiru dodawać wg uznania. Lepiej na początku dodać mniej , spróbować zupę i ewentualnie doprawić.
Zmiksować zupę blenderem ręcznym. Można dodać do smaku łyżeczkę masła (opcjonalnie). Już na talerzach posypać podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Smacznego i na zdrowie!