Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa na mroźne dni.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 74
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5598
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 74
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5598
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
Składniki
Dynię i marchew obrać. Pokroić w dowolne kawałki. Ząbek czosnku obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę lub olej na patelni, wrzucać partiami dynię i marchew. Smażyć około 10 minut. Na koniec dodać czosnek i przesmażyć 1 minutę.
Przełożyć do dużego garnka (ok. 5 l) zalać bulionem i gotować do miękkości ok. 15 - 20 minut. Na koniec doprawić solą, pieprzem i startym świeżym imbirem lub suszonym. Ilość imbiru dodawać wg uznania. Lepiej na początku dodać mniej , spróbować zupę i ewentualnie doprawić.
Zmiksować zupę blenderem ręcznym. Można dodać do smaku łyżeczkę masła (opcjonalnie). Już na talerzach posypać podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Smacznego i na zdrowie!