Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa na mroźne dni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10350
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10350
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Składniki
Dynię i marchew obrać. Pokroić w dowolne kawałki. Ząbek czosnku obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę lub olej na patelni, wrzucać partiami dynię i marchew. Smażyć około 10 minut. Na koniec dodać czosnek i przesmażyć 1 minutę.
Przełożyć do dużego garnka (ok. 5 l) zalać bulionem i gotować do miękkości ok. 15 - 20 minut. Na koniec doprawić solą, pieprzem i startym świeżym imbirem lub suszonym. Ilość imbiru dodawać wg uznania. Lepiej na początku dodać mniej , spróbować zupę i ewentualnie doprawić.
Zmiksować zupę blenderem ręcznym. Można dodać do smaku łyżeczkę masła (opcjonalnie). Już na talerzach posypać podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Smacznego i na zdrowie!