Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa na mroźne dni.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2222
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 408
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 823
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17326
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2222
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 408
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 823
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17326
Składniki
Dynię i marchew obrać. Pokroić w dowolne kawałki. Ząbek czosnku obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę lub olej na patelni, wrzucać partiami dynię i marchew. Smażyć około 10 minut. Na koniec dodać czosnek i przesmażyć 1 minutę.
Przełożyć do dużego garnka (ok. 5 l) zalać bulionem i gotować do miękkości ok. 15 - 20 minut. Na koniec doprawić solą, pieprzem i startym świeżym imbirem lub suszonym. Ilość imbiru dodawać wg uznania. Lepiej na początku dodać mniej , spróbować zupę i ewentualnie doprawić.
Zmiksować zupę blenderem ręcznym. Można dodać do smaku łyżeczkę masła (opcjonalnie). Już na talerzach posypać podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Smacznego i na zdrowie!