Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne i oryginalne połączenie smaków sprawi , że posmakuje każdemu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5374
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11815
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5081
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1343
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5374
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11815
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5081
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1343
Składniki
Dynię , gruszki, warzywa , myjemy , obieramy , kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło , wkładamy dynię oraz marchewkę i smażymy 10 minut. Warzywa pozostałe i gruszki wkładamy do garnka zalewamy wodą i bulionem , wkładamy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy 20 minut.
Do gotującej się zupy dodajemy podsmażoną dynię z marchewką , doprawiamy solą i papryką , całość gotujemy - 15 minut. Wyjmujemy liść laurowy, ziele angielskie i całość blendujemy. Zagotowujemy doprawiamy pieprzem czarnym i cayenne.
Podajemy z kleksami śmietany i groszkiem ptysiowym.