Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, łagodna i szybka zupa na jesienne obiady.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28157
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28157
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Dynię obieram, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Marchewkę i cebulę obieram , tnę na drobne kawałki.
Cebulę i marchewkę podsmażam na maśle , dodaję dynię i wszystko dyszę ok. 5 minut.
Do garnka wlewam ok. 1 litra wody dodaję kostki rosołowe, połowę posiekanej natki pietruszki i gotuję. Kiedy wywar się zagotuje dodaję podsmażone warzywa i gotuję jeszcze ok.10 minut.
W osobnym garnku gotuję ziemniaki pokrojone w kostkę.
Zupę wyłanczam , blenduję , dodaję ugotowane ziemniaki i resztę natki pietruszki. Jeśli ktoś lubi bardziej ostrą wersję można dodać trochę pieprzu lub chilii.