Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, łagodna i szybka zupa na jesienne obiady.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Dynię obieram, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Marchewkę i cebulę obieram , tnę na drobne kawałki.
Cebulę i marchewkę podsmażam na maśle , dodaję dynię i wszystko dyszę ok. 5 minut.
Do garnka wlewam ok. 1 litra wody dodaję kostki rosołowe, połowę posiekanej natki pietruszki i gotuję. Kiedy wywar się zagotuje dodaję podsmażone warzywa i gotuję jeszcze ok.10 minut.
W osobnym garnku gotuję ziemniaki pokrojone w kostkę.
Zupę wyłanczam , blenduję , dodaję ugotowane ziemniaki i resztę natki pietruszki. Jeśli ktoś lubi bardziej ostrą wersję można dodać trochę pieprzu lub chilii.