Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z dynii.

Zupa krem z dynii.

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 595

Dodano:

Odsłon: 350

Sycąca, łagodna i szybka zupa na jesienne obiady.

Składniki

  • 1 mała dynia
  • 1 cebula
  • 4 marchewki
  • kostka rosołowa
  • Natka pietruszki
  • 5 ziemniaków
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z dynii.

Przygotowanie

  1. Dynię obieram, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Marchewkę i cebulę obieram , tnę na drobne kawałki.

  2. Cebulę i marchewkę podsmażam na maśle , dodaję dynię i wszystko dyszę ok. 5 minut.

  3. Do garnka wlewam ok. 1 litra wody dodaję kostki rosołowe, połowę posiekanej natki pietruszki i gotuję. Kiedy wywar się zagotuje dodaję podsmażone warzywa i gotuję jeszcze ok.10 minut.

  4. W osobnym garnku gotuję ziemniaki pokrojone w kostkę.

  5. Zupę wyłanczam , blenduję , dodaję ugotowane ziemniaki i resztę natki pietruszki. Jeśli ktoś lubi bardziej ostrą wersję można dodać trochę pieprzu lub chilii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń