Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z fasolki szparagowej

Zupa krem z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51255

Dodano:

Odsłon: 6066

Jako że ostatnie podrygi sezonowej fasolki, to KONIECZNA musimy wykorzystać. Mrożona już nie taka sama.

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 800 g fasolki szparagowej
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z fasolki szparagowej

Przygotowanie


  1. Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy.

    Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy.

    Podajemy na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 16 sierpnia 2016 Pyszny kremik z mojej ulubionej fasolki...mniamm..:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 15 sierpnia 2016 a ja już gotuję zupkę na jutrzejszy obiad :-D na razie moge napisać, że pachnie przecudnie :-) :-* Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izek 15 sierpnia 2016 Muszę się wybrać do ogrodu po fasolkę i koniecznie zrobić tę zupę! ;) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń