Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno zebraliśmy z działki nasze pierwsze kabaczki. Uwielbiamy sezonowe warzywa, są pełne niesamowitego aromatu, pełne witamin...zawsze kojarzą nam się z czasami dzieciństwa. Krem z kabaczka jest niezwykle aksamitny i delikatny w smaku.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3196
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 86
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 149
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3196
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 86
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 149
Składniki
Marchew kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle. Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy. Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.