Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kabaczka

Zupa krem z kabaczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48079

Dodano:

Odsłon: 3399

Niedawno zebraliśmy z działki nasze pierwsze kabaczki. Uwielbiamy sezonowe warzywa, są pełne niesamowitego aromatu, pełne witamin...zawsze kojarzą nam się z czasami dzieciństwa. Krem z kabaczka jest niezwykle aksamitny i delikatny w smaku.

Składniki

  • 1 kabaczek
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • szczypiorek
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew kroimy w kostkę.

    Cebulę siekamy.

    Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.

    Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle.

    Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy.

    Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 30 lipca 2016 U mnie w ogródku też wysyp kabaczka. Chętnie wypróbuję Twój przepis . Ale jaka waga kabaczka ? Moje są różne , monstrualne i malutkie. Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń