Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu .
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7429
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7429
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki.Cebulę kroimy w kostkę ,marchew i pietruszkę w plasterki a paprykę w paseczki (tak naprawdę nie ma znaczenia jak to pokroimy ważne żeby w ogóle pokroić, bo przecież będziemy to miksować )
Do garnka wlewamy trochę oleju i przesmażamy na nim cebulę później dodajemy marchew następnie pietruszkę ,paprykę i na końcu kalafior mieszamy smażymy jeszcze przez chwilę i zalewamy 1 litrem wody lub wywarem z warzyw (jak ktoś lubi gęste kremy to wywaru wlać trochę mniej ) solimy pieprzymy dodajemy maggi i gotujemy 15-20 min.,
Wyjąć kilka różyczek kalafiora z zupy i podzielić go na malutkie różyczki.Rozgrzać odrobinę oleju na patelni i zrumienić na nim kalafiorowe różyczki posypując vegetą.W tym czasie zmiksować zupkę i ewentualnie doprawić do smaku.
Wlać zupkę do talerza ,miseczki( jak kto lubi )posypać natką, włożyć różyczki z kalafiora i delektować się smakiem .Smacznego.