Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5749
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8805
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18353
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5749
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8805
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18353
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki.Cebulę kroimy w kostkę ,marchew i pietruszkę w plasterki a paprykę w paseczki (tak naprawdę nie ma znaczenia jak to pokroimy ważne żeby w ogóle pokroić, bo przecież będziemy to miksować )
Do garnka wlewamy trochę oleju i przesmażamy na nim cebulę później dodajemy marchew następnie pietruszkę ,paprykę i na końcu kalafior mieszamy smażymy jeszcze przez chwilę i zalewamy 1 litrem wody lub wywarem z warzyw (jak ktoś lubi gęste kremy to wywaru wlać trochę mniej ) solimy pieprzymy dodajemy maggi i gotujemy 15-20 min.,
Wyjąć kilka różyczek kalafiora z zupy i podzielić go na malutkie różyczki.Rozgrzać odrobinę oleju na patelni i zrumienić na nim kalafiorowe różyczki posypując vegetą.W tym czasie zmiksować zupkę i ewentualnie doprawić do smaku.
Wlać zupkę do talerza ,miseczki( jak kto lubi )posypać natką, włożyć różyczki z kalafiora i delektować się smakiem .Smacznego.