Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kalafiora

Zupa krem z kalafiora

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 1195

Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu .

Składniki

  • 600 g kalafiora
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 szt papryki ja użyłam białej
  • 1 litr wody lub wywaru z warzyw
  • sól , pieprz , przyprawa w płynie typu maggi , vegeta , natka pietruszki , olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z kalafiora

Przygotowanie

  1. Kalafiora dzielimy na różyczki.Cebulę kroimy w kostkę ,marchew i pietruszkę w plasterki a paprykę w paseczki (tak naprawdę nie ma znaczenia jak to pokroimy ważne żeby w ogóle pokroić, bo przecież będziemy to miksować )

  2. Do garnka wlewamy trochę oleju i przesmażamy na nim cebulę później dodajemy marchew następnie pietruszkę ,paprykę i na końcu kalafior mieszamy smażymy jeszcze przez chwilę i zalewamy 1 litrem wody lub wywarem z warzyw (jak ktoś lubi gęste kremy to wywaru wlać trochę mniej ) solimy pieprzymy dodajemy maggi i gotujemy 15-20 min.,

  3. Wyjąć kilka różyczek kalafiora z zupy i podzielić go na malutkie różyczki.Rozgrzać odrobinę oleju na patelni i zrumienić na nim kalafiorowe różyczki posypując vegetą.W tym czasie zmiksować zupkę i ewentualnie doprawić do smaku.

  4. Wlać zupkę do talerza ,miseczki( jak kto lubi )posypać natką, włożyć różyczki z kalafiora i delektować się smakiem .Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń