Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie rozgrzewający krem z kalafiora, połączony z wyrazistym serem...podany ze świeżym pieczywem i sałatą, chrupiącą, zniewalającą <3
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4994
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13490
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5860
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7587
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4994
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13490
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5860
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7587
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki, mieszamy z oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C. Posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek, podsmażamy na maśle przez kilka minut, aż aromaty się uwolnią. Następnie dodajemy kalafior i zalewamy gorącym bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem około kwadransa. Lekko studzimy. Blendujemy na gładko. Ponownie wstawiamy na płomień, dodajemy starty parmezan i mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia sera. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z pieczywem i sałatą.