Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie rozgrzewający krem z kalafiora, połączony z wyrazistym serem...podany ze świeżym pieczywem i sałatą, chrupiącą, zniewalającą <3
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13155
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 97
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 376
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 331
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13155
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 97
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 376
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 331
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki, mieszamy z oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C. Posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek, podsmażamy na maśle przez kilka minut, aż aromaty się uwolnią. Następnie dodajemy kalafior i zalewamy gorącym bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem około kwadransa. Lekko studzimy. Blendujemy na gładko. Ponownie wstawiamy na płomień, dodajemy starty parmezan i mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia sera. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z pieczywem i sałatą.