Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie rozgrzewający krem z kalafiora, połączony z wyrazistym serem...podany ze świeżym pieczywem i sałatą, chrupiącą, zniewalającą <3
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 77
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 162
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 77
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 162
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki, mieszamy z oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C. Posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek, podsmażamy na maśle przez kilka minut, aż aromaty się uwolnią. Następnie dodajemy kalafior i zalewamy gorącym bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem około kwadransa. Lekko studzimy. Blendujemy na gładko. Ponownie wstawiamy na płomień, dodajemy starty parmezan i mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia sera. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z pieczywem i sałatą.