Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna,bezmięsna zupa. Kuchnia śląska.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 81
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2636
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1735
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 81
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2636
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1735
Składniki
Kalarepy obieramy, kroimy w kostkę. W rondlu szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kalarepy i dusimy pod przykryciem 10 min, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Gotujemy kilka minut, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości. Zupę studzimy, miksujemy, rozprowadzamy śmietanę, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Rozlewamy na talerze, posypujemy posiekaną natką i koperkiem. Zupę podajemy z grzankami, z pieczywa pszennego smażonego na maśle.