Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna,bezmięsna zupa. Kuchnia śląska.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4315
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 65
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 57
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4315
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 65
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 57
Składniki
Kalarepy obieramy, kroimy w kostkę. W rondlu szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kalarepy i dusimy pod przykryciem 10 min, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Gotujemy kilka minut, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości. Zupę studzimy, miksujemy, rozprowadzamy śmietanę, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Rozlewamy na talerze, posypujemy posiekaną natką i koperkiem. Zupę podajemy z grzankami, z pieczywa pszennego smażonego na maśle.