Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepysznie aromatyczna, rozgrzewająca zimą zupa.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1735
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1735
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Masło roztapiamy w garnku, dodajemy posiekaną szalotkę, pokrojony koper, seler i smażymy przez 10 min. Do smażonych warzyw wlewamy wino, smażymy kilka minut, do momentu odparowania alkoholu. Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia. Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem.