Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepysznie aromatyczna, rozgrzewająca zimą zupa.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25973
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1436
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25973
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1436
Składniki
Masło roztapiamy w garnku, dodajemy posiekaną szalotkę, pokrojony koper, seler i smażymy przez 10 min. Do smażonych warzyw wlewamy wino, smażymy kilka minut, do momentu odparowania alkoholu. Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia. Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem.