Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepysznie aromatyczna, rozgrzewająca zimą zupa.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 193
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 165
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 210
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 193
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 165
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 210
Składniki
Masło roztapiamy w garnku, dodajemy posiekaną szalotkę, pokrojony koper, seler i smażymy przez 10 min. Do smażonych warzyw wlewamy wino, smażymy kilka minut, do momentu odparowania alkoholu. Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia. Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem.