Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ma lekko słodki smak i jest bardzo delikatna. Możesz ją podać z gęstym jogurtem, grzankami lub pietruszką.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 237
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 237
Składniki
Warzywa dokładnie myję, marchew i cebulę obieram. Marchewkę tnę w plastry, a cebulę siekam, warzywa wrzucam do garnka. Patisony kroję na pół i za pomocą łyżki wyciągam pestki (które wyrzucam). Następnie łyżką wydrążam miąższ, który przekładam do garnka z cebulą i marchewką.
Do warzyw dodaję masło i pół szklanki wody. Całość podgotowuję kilkanaście minut. Następnie dodaję resztę wody i przyprawy. Gotuję jeszcze kilkanaście minut. Na koniec warzywa rozdrabniam za pomocą blendera.