Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ma lekko słodki smak i jest bardzo delikatna. Możesz ją podać z gęstym jogurtem, grzankami lub pietruszką.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2251
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 119
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 211
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2251
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 119
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 211
Składniki
Warzywa dokładnie myję, marchew i cebulę obieram. Marchewkę tnę w plastry, a cebulę siekam, warzywa wrzucam do garnka. Patisony kroję na pół i za pomocą łyżki wyciągam pestki (które wyrzucam). Następnie łyżką wydrążam miąższ, który przekładam do garnka z cebulą i marchewką.
Do warzyw dodaję masło i pół szklanki wody. Całość podgotowuję kilkanaście minut. Następnie dodaję resztę wody i przyprawy. Gotuję jeszcze kilkanaście minut. Na koniec warzywa rozdrabniam za pomocą blendera.