Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pełna jesiennych smaków - dyni, marchewki, kapusty.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 124
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 480
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 124
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 480
Składniki
Dynię, marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i kapustę kroimy na kawałki. Mieszamy z olejem i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 45 minut. Po 30 minutach dokładamy jeszcze obrane ząbki czosnku. Warzywa powinny być miękkie. Warzywa przekładamy do garnka, zalewam wodą lub bulionem, doprawiamy. Gotujemy około 10 minut. Miksujemy blenderem, dodajmy koncentrat pomidorowy. Jeśli zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody i jeszcze chwilę gotujemy.
Zupę podajemy na gorąco z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.