Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pełna jesiennych smaków - dyni, marchewki, kapusty.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 959
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1765
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1873
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9135
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 959
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1765
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1873
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9135
Składniki
Dynię, marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i kapustę kroimy na kawałki. Mieszamy z olejem i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 45 minut. Po 30 minutach dokładamy jeszcze obrane ząbki czosnku. Warzywa powinny być miękkie. Warzywa przekładamy do garnka, zalewam wodą lub bulionem, doprawiamy. Gotujemy około 10 minut. Miksujemy blenderem, dodajmy koncentrat pomidorowy. Jeśli zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody i jeszcze chwilę gotujemy.
Zupę podajemy na gorąco z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.