Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pełna jesiennych smaków - dyni, marchewki, kapusty.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 808
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 808
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Dynię, marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i kapustę kroimy na kawałki. Mieszamy z olejem i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 45 minut. Po 30 minutach dokładamy jeszcze obrane ząbki czosnku. Warzywa powinny być miękkie. Warzywa przekładamy do garnka, zalewam wodą lub bulionem, doprawiamy. Gotujemy około 10 minut. Miksujemy blenderem, dodajmy koncentrat pomidorowy. Jeśli zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody i jeszcze chwilę gotujemy.
Zupę podajemy na gorąco z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.