Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pełna jesiennych smaków - dyni, marchewki, kapusty.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 96
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5602
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2656
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 96
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5602
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2656
Składniki
Dynię, marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i kapustę kroimy na kawałki. Mieszamy z olejem i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 45 minut. Po 30 minutach dokładamy jeszcze obrane ząbki czosnku. Warzywa powinny być miękkie. Warzywa przekładamy do garnka, zalewam wodą lub bulionem, doprawiamy. Gotujemy około 10 minut. Miksujemy blenderem, dodajmy koncentrat pomidorowy. Jeśli zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody i jeszcze chwilę gotujemy.
Zupę podajemy na gorąco z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.