Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pełna jesiennych smaków - dyni, marchewki, kapusty.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 991
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 991
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Składniki
Dynię, marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i kapustę kroimy na kawałki. Mieszamy z olejem i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 45 minut. Po 30 minutach dokładamy jeszcze obrane ząbki czosnku. Warzywa powinny być miękkie. Warzywa przekładamy do garnka, zalewam wodą lub bulionem, doprawiamy. Gotujemy około 10 minut. Miksujemy blenderem, dodajmy koncentrat pomidorowy. Jeśli zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody i jeszcze chwilę gotujemy.
Zupę podajemy na gorąco z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.