Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdyby wszystko w kuchni było tak proste, szybkie i przyjemne, a przy tym tak smakowało (*-*) Pewnie zastanawiacie się o czym mówię… Otóż poniżej czeka na Was przepis na wyjątkowo aksamitną, delikatną zupę-krem… elegancką kompozycję aromatycznej pietruszki z rozkosznie słodkimi gruszkami, zaakcentowaną rozgrzewającym cynamonem oraz subtelnym, balsamicznym, białym pieprzem. Całość zwieńczona chrupiącą mieszanką orzechów i ziaren.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4803
Składniki
1) Nasiona i orzechy podprażyć na suchej patelni. 2) Pietruszkę, ziemniaka oraz gruszki obrać i pokroić w kostkę. 3) W garnku rozgrzać olej, wrzucić pietruszkę i chwilę smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż zacznie się rumienić. 4) Dodać gruszkę oraz ziemniaka i smażyć kolejne kilka minut. 5) Całość zalać bulionem, doprawić solą i białym pieprzem, dodać cynamon oraz imbir, wymieszać i chwilę gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 6) Na koniec dodać śmietankę oraz sok z limonki, zagotować i w razie potrzeby jeszcze doprawić. 7) Całość zmiksować blenderem, najlepiej kielichowym, na jednolity, gładki krem. 8) Gotowy krem podawać z prażoną mieszanką orzeszków i ziaren oraz świeżą bazylią.