Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa - może nie rozgrzewająca, ale w sam raz na chłodny dzień. Sycąca, smaczna i pachnąca grzybami. Co można więcej chcieć od zupy?
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 358
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 88
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 82
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 61
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2567
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 358
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 88
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 82
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 61
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2567
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój w dość duże kawałki. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej niewielką ilością wywaru i podduś ok. 5 minut.<br /> Przełóż do garnka i podlej gorącym wywarem. Gotuj ok.15 - 20 minut.
Śmietankę zahartuj gorącym wywarem i dodaj do zupy. Doprowadź do wrzenia, ale już nie gotuj. <br /> Zdejmij z ognia i utrzyj blenderem (ja zostawiłem jeszcze marchewkę z wywaru.<br /> Podawaj posypane obficie koperkiem lub zieloną pietruszką.