Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa - może nie rozgrzewająca, ale w sam raz na chłodny dzień. Sycąca, smaczna i pachnąca grzybami. Co można więcej chcieć od zupy?
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój w dość duże kawałki. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej niewielką ilością wywaru i podduś ok. 5 minut.<br /> Przełóż do garnka i podlej gorącym wywarem. Gotuj ok.15 - 20 minut.
Śmietankę zahartuj gorącym wywarem i dodaj do zupy. Doprowadź do wrzenia, ale już nie gotuj. <br /> Zdejmij z ognia i utrzyj blenderem (ja zostawiłem jeszcze marchewkę z wywaru.<br /> Podawaj posypane obficie koperkiem lub zieloną pietruszką.