Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa - może nie rozgrzewająca, ale w sam raz na chłodny dzień. Sycąca, smaczna i pachnąca grzybami. Co można więcej chcieć od zupy?
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2856
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2856
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój w dość duże kawałki. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej niewielką ilością wywaru i podduś ok. 5 minut.<br /> Przełóż do garnka i podlej gorącym wywarem. Gotuj ok.15 - 20 minut.
Śmietankę zahartuj gorącym wywarem i dodaj do zupy. Doprowadź do wrzenia, ale już nie gotuj. <br /> Zdejmij z ognia i utrzyj blenderem (ja zostawiłem jeszcze marchewkę z wywaru.<br /> Podawaj posypane obficie koperkiem lub zieloną pietruszką.