Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sycąca zupa krem z pomidorów malinowych z chrupiącymi czosnkowymi grzankami idealna na jesienne zimowe obiady.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 162
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 795
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 644
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 162
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 795
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 644
Składniki
Na dno garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek ( ja używam smakowej czosnkowej) lub oleju rzepakowego. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy z cebulką. Marchew myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki i dodajemy do zeszklonej cebulki i czosnku, mieszamy i dalej smażymy. Pomidory ( najlepiej malinowe ja mam z własnej działki więc jeszcze smaczniejsze ekologiczne) parzymy i pozbywamy się skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Dodajemy pozostałe składniki czyli: cukier, ocet balsamiczny, bazylię suszoną oregano, paprykę ostrą, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i gotować około 30 min. Gdy zupa się ugotuje wyciągamy liść laurowy i ziele angielskie. Następnie całą zupę blendujemy, aż powstanie gładki krem. Na koniec doprawiamy solą i pierzem. Podajemy ze świeżą bazylią lub jak ja z koperkiem oraz z grzankami czosnkowymi. Smacznego :)